Doğa, bilime yine ilham kaynağı oldı. Hong Üniversitesi, mini robot geliştirdi. Demirden salyangozu andıran mini robotlar, vantuzlarıyla yüzeylere yapışabiliyor. Da Zhao ve meslektaşları tarafından geliştirilen cihaz, içinde pil, mikroişlemci ve diğer elektroniklerin bulunduğu ferromanyetik demir kabuktan oluşuyor.

Salyangoz robotlar tek başlarına çalışabildikleri gibi toplu da hareket edebiliyor. Tüm robotlar birbirleriyle iletişim kurarak işi tamamlamak için hareketlerini koordine ediyorlar. Zorlu arazilerde birbirlerinin üzerlerine çıkarak tırmanabiliyor.

Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı! Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı!


Şu ana kadar yapılan dış mekan testlerinde salyangoz robot sürüleri, çıkıntılara tırmanmak, boşluklardan geçmek ve tek bir robotik kol oluşturmak gibi görevleri yerine getirmek için birlikte çalıştı. Robotlar bu çalışmaları yapmak için uzaktan kontrol edilmiş olsalar da gelecekte bu tür şeyleri kendi başlarına yapabilmeleri planlanyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK

Salyangoz robotlar, afet durumunda arama kurtarma yapabilecek, tehlikeli ortamlarda keşif yapacak ve hatta diğer gezegenlerin yüzeylerini keşfe gönderilebilecek.

Kaynak: HANDE DURMAZ