Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkenin sığınma hakkına değer vermeye devam etmesi gerektiğini ancak düzensiz göçü sınırlamak için adımlar atmasının şart olduğunu söyledi.

BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Steinmeier, "Biz ancak koruma arayanlar ülkemizin yasalarına uydukları sürece onlara ev sahipliği yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı; hükümet ve siyasi muhalefeti, göç yasalarını uygulama ve sığınma taleplerini yönetmek için yeni kurallar oluşturmak için birlikte çalışmaya çağırdı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Buedenbender, Solingen kasabasındaki festivalde bıçaklı saldırının kurbanlarını anmak için düzenlenen çelenk törenine katılıyor. Solingen'deki şüpheli İslamcı saldırıda, saldırgan bir şehir festivalinde bıçakla üç kişi öldürüldü ve sekiz kişi yaralandı. Christoph Reichwein/dpa

KALBİNE İSABET ETTİ

Solingen'de düzenlenen saldırıya dikkat çeken Frank-Walter Steinmeier, "Bu saldırı; dost, açık ve çeşitliliğe sahip bir ülkenin kalbine isabet etmiştir. Saldırının faili, kendisinden önce de başkalarının yaptığı gibi, nefretiyle bu yaşam biçimini hedef almıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Solingen kasabasındaki festivalde bıçaklı saldırının kurbanlarını anmak için Almanya'da düzenlenen çelenk toplantısı sırasında Fronhof'a çelenk ortaya çıkıyor. Solingen'deki şüpheli İslamcı saldırıda, saldırgan bir şehir festivalinde bıçakla üç kişi öldürüldü ve sekiz kişi yaralandı. Christoph Reichwein/dpa

HAYAL BİLE EDEMİYORUM

Ölen ve yaralananların yakınlarıyla özel olarak konuşan Steinmeier, "Neler yaşadığınızı, neler çektiğinizi, nasıl bir cehennemden geçtiğinizi hayal bile edemiyorum" açıklamasında bulundu.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül