Almanya'daki bir askeri üssün çitlerinde gizemli şekilde kesilmiş delikler bulundu. Almanya'nın en büyük silah üreticisine suikast planı yapıldığı konuşuluyor. Ayrıca üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlendiği belirtildi.

ALARMA GEÇTİLER

Bunlar bir casus romanından alınmış hikayeler değil.. Hepsi bu yıl Almanya'da yaşandı... Bu olayların hepsinin kesin olarak Moskova'yı suçlu olarak göstermesi mümkün değil. Ancak Almanya, Berlin'in Kiev'e verdiği askeri desteğin devam etmesi nedeniyle olası Rus sabotajlarına karşı daha fazla alarma geçmiş durumda.

1970'LER GİBİ

Rusya ile Ukrayna arasında sıcak savaş sürerken, Avrupa'nın yeni bir 'Soğuk Savaş'a sürüklendiğinden endişe ediliyor. Royal United Services Institute (Rusi) kıdemli üyesi ve Mayak Intelligence direktörü Mark Galeotti, "Soğuk savaşı düşündüğümüzde, oyunun kurallarının yerleştiği ve kabul edildiği 1970'lerde gibiyiz" dedi.

I M G 2031

KREMLİN YALANLADI

Geçtiğimiz ay ABD'li yetkililer; Rusya'nın, Almanya'nın en büyük silah şirketi Rheinmetall'ın CEO'sunu öldürmeyi planladığı yönünde iddialarda bulundu. Kremlin bu haberi yalanladı. Almanya'daki bir askeri üsse kaçak giriş iddiaları sonrası su kaynaklarının zehirlendiğinden şüphe ediliyordu. Birçok yetkilinin telefonlarının ise dinlendiği konuşuluyor. 

Muhabir: Lila Okyanus