İsveç, üst üste yaşanan kanlı olaylarla sarsılıyor. Çarşamba gecesi başkent Stockholm'de bir banliyöde 18 yaşında bir kişinin vurularak öldürülmesinin hemen ardından, şehrin güneyindeki Jordbro'daki silahlı saldırıda da 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi yaralanmıştı. Perşembe günü Stockholm'de Uppsala'da meydana gelen patlamada 20'li yaşlarında bir kadın hayatını kaybetti. Ölen kadının, muhtemelen hedefteki kişi olmadığı ve olaya kurban gittiği belirtildi.

ÇETE LİDERİ TÜRK

Şiddet olaylarının iki çetenin uyuşturucu ve silah savaşından kaynaklandığı belirtiliyor. Çetelerden birinin liderinin İsveç-Türk vatandaşı olduğu biliniyor.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, olaylarla ilgili olarak, "Son derece trajik bir gelişme. İnsanların öfke, korku ve üzüntü duyduğunu anlıyorum." ifadesini kullandı.

İsveç'te Eylül ayında silahlı saldırılar sonucu toplam 11 kişi hayatını kaybetti. Polisin istatistik tutmaya başladığı 2016 yılından bu yana 2023'ün Eylül ayı silahlı saldırılar açısından ülkedeki 'en ölümcül dönem' oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ