Trans yağ, tüketebileceğiniz en kötü ve sağlıksız yağ türü olarak kabul edilir. Trans yağlar kötü kolesterolü tetikler. Kalp ve damar hastalıkları riski artar. Trans yağlar genellikle şu ürünlerde bulunur: Margarin, ticari olarak üretilen kek, kurabiye vb. ürünler... Dondurulmuş pizzalar... Kızartılarak yapılan bazı besinler...
GENELDE RESTORANLAR
Yiyecekleri kızartmak iyi yağları trans yağlara dönüştürebilir. Rafine yağlar ise tekrarlanan kızartmalarda kullanılır ve genellikle restoranlarda görülür... Karaciğerlerde ciddi problemler çıkarabilir. Rafine yağlar; ayçiçek yağı, mısırözü yağı, aspir yağı, kanola yağı, keten yağı, soya yağı ve ketencikdir... Rafine yağlar birçok işlem görür. İnsan vücuduna katkı sağlayabilecek tüm bileşenler gider...