Trans yağ, tüketebileceğiniz en kötü ve sağlıksız yağ türü olarak kabul edilir. Trans yağlar kötü kolesterolü tetikler. Kalp ve damar hastalıkları riski artar. Trans yağlar genellikle şu ürünlerde bulunur: Margarin, ticari olarak üretilen kek, kurabiye vb. ürünler... Dondurulmuş pizzalar... Kızartılarak yapılan bazı besinler...

Kandilli duyurdu: Akdeniz'de gerçekleşen deprem korkuttu! Kandilli duyurdu: Akdeniz'de gerçekleşen deprem korkuttu!

GENELDE RESTORANLAR

Yiyecekleri kızartmak iyi yağları trans yağlara dönüştürebilir. Rafine yağlar ise tekrarlanan kızartmalarda kullanılır ve genellikle restoranlarda görülür... Karaciğerlerde ciddi problemler çıkarabilir. Rafine yağlar; ayçiçek yağı, mısırözü yağı, aspir yağı, kanola yağı, keten yağı, soya yağı ve ketencikdir... Rafine yağlar birçok işlem görür. İnsan vücuduna katkı sağlayabilecek tüm bileşenler gider...

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY