Rus lider Putin'in doğum günü nedeniyle Çeçenya'nın Gudermes kentinde düzenlenen gösteride facia yaşandı. Organizasyonda düzenlenen kanopi pilotluğu için paraşütle atlama yarışmasında 45 yaşındaki profesyonel paraşütçü Dmitry Belyayev, atlayış gerçekleştirdi.

Rus milli takımı sporcusu olan ve daha önce 3700'den fazla atlayış gerçekleştiren Belyayev, yaptığı bir manevra hatası sonucu su yüzeyine hızla çakıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Belyayev'i hayata döndürmeye çalıştıysa da başarılı olamadı.

BİR HATA ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Rusya Paraşüt Federasyonu yaptığı açıklamada, “Trajedi, yüksek hızlı paraşüt pilotluğu yaparken meydana geldi. İlk verilere göre, paraşütçü inişe yaklaşırken bir hata yaptı ve manevranın yüksekliğini hesaplamadı, bunun sonucunda su yüzeyine artan bir dikey hızla çarptı. Sahada mobil afet tıp birimi de dahil olmak üzere kurtarma hizmetleri mevcuttu. Çarpışmanın ilk dakikalarından itibaren sağlık çalışanları Dmitry'nin hayatı için mücadele etti ve olay yerinde hayata döndürmeye çalıştı. Ancak doktorlar sporcunun hayatını kurtaramadı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ