Ukrayna Devlet Başkanı Zelenki, verdiği bir röportajda Rusya tarafından kendiisne defalarca kez suikast girişiminde buluulduğunu söyledi. bu tehlikeye artık alıştığını söyleyen Zelenski, "İlk kez olduğunda çok ilginç oluyor ve ondan sonrası tıpkı Kovid gibi" dedi. 

Zelenski, "Her şeyden önce insanlar ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar ve bu çok korkutucu görünüyor. Ve ondan sonra, bir grubun daha bunu [denemek] için Ukrayna'ya geldiği istihbaratı sizinle paylaşılıyor." diyerek yaşananları anlattı.

OPERASYONUN ADI: MAİDAN 3

Kendisini öldürmeye yönelik düzenlenen operasyonun adını, "Maidan 3" olarak açıklayan Zelenski, "Bu, devlet başkanını değiştirmek niyetiyle yapılıyor. Güle güle demek. Belki öldürerek değil. Yani değiştirerek. Ellerindeki her türlü aracı kullanacaklar. Yani yıl sonuna kadar amaç bu. Operasyona ad bile koydular." şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın Ukrayna'ya ilk saldırdığı günlerde Moskova yönetiminin kendisini öldürmek için Kiev'e paraşütle özel kuvvetler indirdiğini öne sürmüştü.


ZELENSKİ PUTİN'E SUİKAST DÜZENLEDİ Mİ?
Zelenski, kendisinin Putin'e yönelik suikast düzenleyip düzenlemediğiyle ilgili soruya ise cevap vermedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ