Ukrayna'nın Sivastopol kentinde yer alan Rus Karadeniz Filosunu füzelerle hedef aldığı saldırıda 34 kişinin öldüğü belirtildi. Rusya ise saldırının püskürtüldüğünü öne sürdü. Karargahı yok eden saldırıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı partizan grup ATESH, Kyiv Post verdiği demeçte, karargah saldırısı için gerekli olan askeri istihbaratı Ukrayna'ya Rus subayların verdiğini söyledi. ATESH, buna karşılık Rus subaylara ödeme yaptıklarını ifade etti.

1 düğün, 115 ölü, 500 yaralı! 1 düğün, 115 ölü, 500 yaralı!

"TEŞVİK VERİYORUZ"

ATESH'ten yapılan açıklamanın devamında, "Maaş ödemelerindeki gecikmeler, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin Rus yetkililere karşı çıkmasına tek başına neden olmaz. Mali ödül yalnızca onların ATESH hareketi ile işbirliğine karar vermelerine yardımcı oluyor, ek bir teşvik görevi görüyor." dedi.
Kırım partizan grubu, Rus subaylara ne kadar teşvik verildiğini söylemeyi reddetti ancak "bunun, subaylar ve ailelerinin risklerini karşılamaya yeterli olduğunu" açıkladı.

Trump için flaş karar! Bitti mi? Trump için flaş karar! Bitti mi?
AMİRAL SKOLOV HAYATTA MI?

Öte yandan saldırıda Viktor Sokolov'un da öldüğü iddia edilmişti. Ancak 61 yaşındaki Skolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da katıldığı bir video konferanstaki görüntüsünün yayınlanması sonrası hayatta olduğu yönünde iddialar güçlendi. Görüntünün ne zamana ait olduğu ise kesin olarak bilinmiyor.
 

Editör: Elif Kızılçay