A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 2. maçına çıkıyor. Rakip, turnuvanın en değerli takımlarından ve favorilerinden Portekiz. Grubun da favorisi olarak gösterilen rakibe  karşı milliler tarihindeki ilk resmi maç galibiyetini hedefliyor. Bu maçı kazanırsak grup liderliğimiz de garanti olacak.

Öte yandan Dortmund'da dev maç öncesinde Türk futbolseverler meydanlarda bir araya geldi. Türkiye'yi aratmayan görüntülerde taraftarların coşkusu yerli ve yabancı medyayı da kendisine hayran bıraktı.

Kırmızı beyaza bürünen Dortmund sokakları, Portekiz basınında da "Sanki bir deplasmanda gibiyiz." şeklinde yorumlandı.

SON MAÇ 2022'DE OYNANDI

2 ekip arasındaki son mücadele 24 Mart 2022'de oynandı. Porto şehrindeki Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı final mücadelesini Portekiz 3-1 kazandı. A Milli Futbol Takımı, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadelenin 2. yarısında Burak Yılmaz'ın attığı golle skoru 2-1'e getirdi.  Ay-yıldızlı ekip, 85. dakikada Burak Yılmaz ile bir penaltı atışından yararlanamadığı maçın 90+4. dakikasında kalesinde bir gol daha gördü. Sahadan 3-1 mağlup ayrılan milli takımın, Dünya Kupası'na katılma mücadelesi sona erdi.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Hakan, Orkun, Kerem, Arda, Barış.

Portekiz: Costa, Dias, Pepe, Mendes, Dalot, Vitinha, Fernandes, Cancelo, Silva, Leao, Ronaldo.

Kaynak: HABER MERKEZİ