Eskişehir'de Tepebaşı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir fast-food restoranına Mart ayında gerçekleştirilen pompalı tüfekli saldırıya karışan şüpheli Ahmet A., tutuklu olduğu davada mahkeme tarafından Yeşim B.'ye yönelik 'Kadına ve çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl, Safiye Ermiş'e yönelik 'Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıl 6 ay, Müslüm B.'ye yönelik 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 7 yıl 6 ay, 'Mala zarar verme' suçundan 6 ay ve 'İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Ahmet A. toplamda 38 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararıyla cezaevine gönderilen Ahmet A., duruşma sırasında "Beraatımı isterim. Çok ağır tahrik altındaydım.



Ben orada Safiye ve Yeşim’i kesinlikle görmedim. Bir kadına ve çocuğa ateş edecek kadar cani değilim. Müslüm’ün çocukları benim elimde büyüdüler.



Oğlum bu olaydan dolayı psikolojik olarak zor durumda, evden kaçmış. Çıkıp bir an önce oğlumu hayata döndürmek zorundayım. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA