Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Varşova'nın Ukrayna'dan ülkesine yaklaşan Rus insansız hava araçlarını ve füzelerini, Polonya hava sahasına girmeden önce vurması gerektiğine inanıyor.


ŞU ANA KADAR REDDEDİLDİ


NATO; Ukrayna üzerindeki Rus İHA'ları ve füzelerine müdahale etmeyi ve Kiev'in ülke üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması talebini şimdiye kadar reddetti. Sikorski, füzelerin hava sahalarına girmesi durumunda bu hareketin "meşru müdafaa" olacağına inandığını söyledi.


YARALANMA RİSKİ


Çünkü füzelerin ülkede insan hayatına karşı riskler doğuracağını kaydetti. Ayrıca NATO üyeliğinin her ülkenin kendi hava sahasını koruma yükümlülüğünün üstünde olmadığını söyledi.


DANIŞMAK GEREK


NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Sikorski'nin yaklaşımına katılmadığını belirtti. Geoana, "Elbette her müttefikin ulusal güvenliğini sağlama hakkına saygı duyuyoruz. Ancak NATO içinde, hepimiz için sonuçları olabilecek bir eylemde bulunmadan önce her zaman birbirimize danıştık" dedi. Polonya, şimdiye kadar bu konuda müttefiklerine her zaman danışmıştı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ