The Cure grubunun klavyecisi Roger O'Donnell, X'te yayınladığı bir dizi paylaşımda lenfoma teşhisini açıkladı. Ünlü müzisyen, "Geçtiğimiz yılın eylül ayında çok nadir ve agresif bir lenfoma türü teşhisi kondu. Birkaç ay boyunca semptomları görmezden gelmiştim ama sonunda gittim ve ameliyattan sonra biyopsinin sonucu yıkıcıydı" dedi.


BELİRTİLERİ NELER?


Lenfoma, vücudun hastalıklarla savaşmaktan sorumlu bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf sistemini etkileyen bir kanser türüdür. Lenfoma semptomları arasında ateş; yorgunluk; kasık, boyun, koltuk altı ve karındaki lenf düğümlerinin ağrısız şişmesi; çabalamadan kilo verme; kaşıntılı cilt bulunur.


CEVAP VERMEDİK!


O'Donnell, 11 aylık tedavisini tamamladığını söylerken "İyiyim. Çılgın katil kapıyı çaldı ve biz cevap vermedik" diye konuştu. Ünlü müzisyen, kanser belirtileri gösterenleri en kısa sürede test yaptırmaları konusunda uyardı.


ERKEN TEŞHİS


Roger O'Donnell, "Kanser yenilebilir ama yeterince erken teşhis edilirse çok daha iyi bir şansınız olur... Bu yüzden söyleyebileceğim tek şey test yaptırmaktır. En ufak bir düşünceniz varsa bile gidip kontrol ettirin" dedi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ