Yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı güçlü bir drone ve füze saldırısı dalgası başlattığını, Kiev, Sumi ve Harkov'u hedef aldığını söyledi. Kiev'de iki kişinin yaralandığını, saldırılar sonucu birçok mahallede hasar meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Vitali Klitschko, açıklamalarda bulundu.


METRO ÇALIŞIYOR


Klitschko, "Batı Kiev'de birkaç yangın çıktı. Evler ve araçlar hasar gördü. Bir metro istasyonundaki camlar kırıldı, ancak metro hala çalışıyor" şeklinde konuştu. Kiev askeri yönetimi, Rus ordusunun Kiev'e saldırı amacıyla seyir füzeleri ve insansız hava araçları gönderdiğini, seyir füzelerinin Rusya'nın Volga bölgesindeki Saratov'dan ateşlendiğini bildirdi.


BAZILARI DÜŞÜRÜLDÜ


Ukrayna hava savunması, Kiev üzerinde yaklaşık 10 seyir füzesi ve insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi. Ordu, ülke genelinde toplamda dokuz balistik füze, 13 seyir füzesi ve 20 insansız hava aracının düşürüldüğünü tahmin ediyor.


6'SI ÇOCUK


Rusya sınırındaki Sumi, Kiev'den daha fazla hasar gördü. Yetkililer, Rus füze saldırılarında altısı çocuk olmak üzere 18 kişinin yaralandığını söyledi. Polis, beş gökdelen bloğunun ve bir eğitim kurumunun yıkıldığını söyledi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ