Rusya'nın acil durum yetkilileri, ülkenin doğusunda turistleri taşıyan bir helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 22 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını bildirdi.


19 YOLCU VARDI


Kaza, çok sayıda yanardağa sahip, engebeli güzelliği ve zengin yaban hayatıyla bilinen, bozulmamış bir yarımada olan Kamçatka'da meydana geldi. 19 yolcu ve üç mürettebat üyesi bulunan bir Mi-8 helikopteri cumartesi günü Vachkazhets yanardağına yakın bir yerden havalanmıştı.


ZAYIF GÖRÜŞ


Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, acil durum yetkililerine atıfta bulunarak, uçağın muhtemelen kötü hava koşullarındaki zayıf görüş nedeniyle düştüğünü söyledi. Rusya'nın en üst düzey kolluk kuvveti olan Soruşturma Komitesi'nin yerel şubesi, olası bir pilot hatası veya teknik arıza nedeniyle bir soruşturma başlatıldığını söyledi.


YAYGIN KULLANIM


Mi-8, 1960'larda tasarlanan iki motorlu bir helikopterdir. Kazaların sık yaşandığı Rusya'da ve komşu ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Rus medyası, uçuş operatörü Vityaz-Aero'yu Kamçatka bölgesindeki en büyük taşıyıcılardan biri olarak tanımladı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ