Özel harekat polisliğinden ayrılarak şeyh olduğunu ilan eden Ahmet Şahin Uçar'ın, müritlerinden cinsel istismar suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada yayımladığı videolarla kendine mürit toplayan Uçar hakkında, Ç. kod adlı bir kadının savcılığa yaptığı suç duyurusu büyük yankı uyandırdı. Ç. ile birlikte, başka ülkelerdeki kadınlar da Uçar’ın “Allah yolunda imtihan” ve “seni yeniden inşa edeceğim” söylemleriyle çıplak fotoğraf ve video taleplerinde bulunduğunu belirtti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Uçar’ın “namazda, zikirde ve yatakta bile” kendisini hayal etmelerini istediği iddialarını köşe yazısında paylaştı. İlk şikayetçi H.S.Y., Uçar'ın kendisine “Hızla ilerlemek için bana aşık olmalısın, her yerde beni düşünmelisin” dediğini aktardı. Bu şikayetin ardından, Uçar hakkında cinsel taciz suçundan dava açıldı ve şikayetler artarak devam etti.

Bir diğer mağdur olan G., Uçar'ın hipnoz teknikleriyle kendisini cinsel içerikli konuşmalara yönlendirdiğini ve çıplak resim talep ettiğini söyledi. Uçar'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında ise, "Bana tamamen çıplak gelmelisin. Üstünde elbise olursa beni anlayamazsın" şeklindeki ifadeler şok etkisi yarattı.

 Ahmet Şahin Uçar, cinsel saldırı suçundan tutuklanarak Bursa Cezaevi'ne gönderildi. Uçar, suçlamaları reddederek, "Ben kimseyi aramadım, onlar beni aradı" şeklinde savunmada bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ