ABD'de Washington'dan San Francisco'ya giden Alaska Havayollarına ait bir uçakta geçtiğimiz pazar günü korku dolu anlar yaşandı. O gün izinli olan ve uçağın kokpitindeki atlama koltuğunda oturan pilot Joseph Emerson, "İyi değilim" dedikten sonra uçağın motorunu kapatan kollara uzanarak kapatmaya çalıştı. Kaptan pilot ve yardımcı pilotun müdahalesiyle Emerson durduruldu. Kokpitte yaşanan arbedenenin ardından Emerson güçlükle kokpitten çıkarıldı.

Emerson, sakinleştikten sonra uçuş görevlilerine "Beni hemen kelepçelemeniz gerekiyor, yoksa durum kötü olacak" dedi ve daha sonra uçağın alçalması sırasında acil çıkış koluna uzanmaya çalıştı.

"RÜYA GÖRDÜĞÜMÜ SANDIM"

83 cinayete teşebbüsle suçlanan ve hakim karşısına çıkan pilot, suçunu inkar etmeyerek, "Her şeyi berbat ettim. Herkesi öldürmeye çalıştım. Her iki acil durum kapatma kolunu da çektim çünkü rüya gördüğümü ve sadece uyanmak istediğimi sanıyordum. Kendimi iyi hissetmiyordum. Pilotlar olup bitenlere dikkat etmiyor gibi görünüyordu. Dikkat etmediler... Bu doğru görünmüyordu. Yaptığımı itiraf ediyorum. Bana yöneltmek istediğiniz hiçbir suçlamaya karşı çıkmıyorum arkadaşlar" dedi.

Pilot Emerson'ın olay sırasında herhangi bir madde etkisinde olup olmadığı araştırılıyor.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY