İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkındaki ifadeleriyle dikkat çekti. Özlale, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personellerinin yarısının bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum. Bunları temizleyeceğim." ifadelerin kullandı. Özlale'nin bu sözlerine, eski bir İYİ Partili olan Aytun Çıray cevap verdi. Şahsi X (Twitter) hesabından açıklama yapan Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi siyaset üstü bir bakış açısı ile öncelikle belirtmek isterim ki;
Şu anda bu açıklamanın medyaya konu olması, yaklaşık 30 bin işçiyi, (53 bin denmiş ama iştiraklerle beraber o kadar işçi yok diye biliyorum) aileleriyle beraber 120 bin kişiyi tedirgin etti."

"KİMSE BİNLERCE ÇALIŞANI İŞİNDEN EDEMEZ"

"Ancak kimse endişe etmesin; devletin devamlılığı ilkesi nedeniyle AKP dahil kimse binlerce çalışanı işinden edemez.
Böyle bir teşebbüste işçilerin yanında yer alırım.

Diğer yandan İzmirlilerin de vergilerinin doğru ve adil harcanmasını istemelerinden daha doğal bir hak olamaz.
Sayın Kılıçdaroğlu, bir hesap uzmanı hassasiyeti ile her konuşmasında, "liyakat"a vurgu yaparken aynı zamanda bunu kast ediyor."

"TEK DERDİM İZMİRLİLERİN DAHA BÜYÜK BEDEL ÖDEMEMELERİNİ SAĞLAMAK"

"Ayrıca beyanlardan anladığım kadarı ile söz konusu partiler arasında hâlâ bir seçim iş birliği kapısı açık.
Ancak böyle iddialar ve bu iddialara karşı suskunluklar vatandaşımızın var olan umutsuzluğunu ve öfkesini beslemekten başka bir işe yaramıyor.

Tek derdim, yıllardır her alanda lâik demokratik rejim için direnen İzmirlilerin, seçimlerde daha büyük bir bedel ödememelerini sağlamak."

Çıray'ın o tweeti:

ELİF KIZILÇAY
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY