Fırında patatesten salataya kadar, bu sebzeler lezzetli tariflerde yer alır ancak nadiren sağlıklı bir seçenek olarak kabul edilir. Bazı patates yemekleri diğerlerinden daha sağlıklı olsa da, yemeğinize patates eklemek mutlaka sağlıksız bir seçenek değildir.

BOŞ KALORİ DEĞİLLER

Patatesler şaşırtıcı derecede besin açısından yoğundur. Küçük, kabuklu bir patates mükemmel bir C vitamini deposudur. Cilt sağlığı, bağışıklık fonksiyonu, enerji metabolizması ve daha fazlası için önemli olan B6 vitamini kaynağıdır. Patatesler ayrıca muzdan daha fazla potasyum sağlar.

PROTEİN VE LİF

Patatesler protein ve lif de içerirler. Kabuğuyla birlikte küçük bir patates porsiyon başına 2 gram lif içerir. Çoğu insan kolesterol kontrolü, tokluk, sindirim sağlığı ve kan şekeri düzenlemesi gibi çeşitli sağlık yararları olan yeterli lif tüketmez.

KİLO BİLE VEREBİLİRSİNİZ

Patates yemenin obezite riskinizi artırdığına dair güçlü bir kanıt yoktur, ancak onları nasıl hazırladığınız önemlidir. Kızartırsanız, zararlı hale getirirsiniz.  Araştırmalar, doğal olarak kalorisi düşük olan patateslerin pirinç ve makarna gibi diğer popüler karbonhidrat seçeneklerinden daha doyurucu olduğunu göstermektedir. Zamanla, pirinç veya makarnayı haşlanmış patatesle değiştirmek; iştahı düzenlemeye, kalori alımını azaltmaya ve kilo kaybına katkıda bulunmaya yardımcı olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ