26 Temmuz’da başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın Açılış Seromonisi, Olimpiyat tarihi boyunca ilk kez bir stadyum dışında yapılacak ve Paris’teki Sen Nehri’nde 6 kilometrelik parkurda gerçekleşecek.

Dünya Kupası'nın birçok maçına ev sahipliği yapmasıyla ünlü olan ve Paris’in merkezinde bulunan Stade de France (Fransa Stadyumu), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Atletizm ve Yedili Ragbi karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.

ŞEHRİN KALBİNDE VE DOĞAL ORTAMDA

Efsanevi bir spor kompleksi olan Stade Roland-Garros (Roland-Garros Stadyumu), Tenis ve Tekerlekli Sandalye Tenisi müsabakalarının yanısıra Boks ve Oturan Voleybol karşılaşmalarıyla karşımıza çıkarken Fransa Stadyumu inşa edilene kadar ulusal stadyum olarak kullanılan Parc Des Princes’da ise (Prensler Parkı), futbol karşılaşmaları oynanacak.

Fransa'nın ikinci en büyük ve en ünlü meydanı olan ve Şanzelize Caddesi’nin başında yer alan Place De La Concorde ile (Concorde Meydanı), 3X3 Basketbol, BMX Serbest Park, Break Dans ve Kaykay karşılaşmaları şehrin kalbinde ve doğal ortamında olacak.

KÜLTÜREL SİMGELERDEN BİRİ

Fransa'nın en büyük ikinci stadyumu olan Stade Vélodrome (Vélodrome Stadyumu), Marsilya’da futbol karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Paris’in kültürel simgelerinden biri olan ve 1900’lü yıllarda yapılan Grand Palais’da (Büyük Saray), Eskrim ve Tekvando karşılaşmaları yapılacak.

Sanat, moda ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapan ve Grand Palais'in yenilenmesi sırasında inşa edilen Champ De Mars ise Judo ve Güreş dallarına ev sahipliği yapacak. Sen Nehri kıyısındaki Eiffel Tower Stadium’da (Eyfel Kulesi Stadyumu) Play Voleybolu karşılaşmaları oynanacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari Nasil Izlenir Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari Hangi Kanalda Yayinlaniyor Itgr

ULUSAL BİR MÜZE

Parislilerin ve turistlerin spor, müzik ve yürüyüş yaptıkları yerlerden biri olan ve Paris'in kalbinde yer alan Esplanade des Invalides, Okçuluk, Atletizm ve Yol Bisikletine ev sahipliği yapacak. İlk binasının yapımına 1661'de başlanan ve 1883 yılında halka açık ulusal bir müze haline gelen Palace of Versailles’da (Versay Sarayı), Binicilik ve Modern Pentatlon karşılaşmaları gerçekleşecek.

SÖRF KARŞILAŞMALARI YAPILACAK

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde, Tahiti adasının güneydoğu kıyısında yer alan Teahupo'o, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, sörf karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.

İlk olarak 1907'de açılan, 1924’teki Paris Olimpiyatları için yenilenen Yves-du-Manoir Stadium’da ise (Yves du Manoir Olimpiyat Stadyumu), hokey müsabakaları oynanacak.

Muhabir: LİLA OKYANUS