Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini değerlendirdi.

Putin, seçimlerde Demokratların başkan adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kazanmasından yana olduğunu ifade etti.

Biden'a Kamala Harris için çağrı yaptı

Perşembe günü Vladivostok'taki Doğu Ekonomik Forumu'nun genel oturumunda konuşan Putin, başkanlık yarışından çekilen Joe Biden'ı aslında desteklediklerini ifade ederek, "(Biden) Harris'e destek olunması yönünde seçmenlere çağrıda bulundu. Biz de aynısını yapacağız, onu destekleyeceğiz. O kadar etkileyici ve bulaşıcı bir şekilde gülüyor ki, bu onun için her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"Trump, Rusya'ya karşı kendisinden önceki hiçbir başkanın yapmadığı kadar çok fazla yaptırım ve kısıtlama uyguladı" diye de ekledi.

Kursk'taki sınır ötesi operasyonu

Ukrayna'nın Kursk bölgesine başlattığı sınır ötesi operasyona da değinen Putin, "Ukrayna'nın amacı, Rus ordularının bir bölgeden başka bir bölgeye kaydırılmasını sağlamak ve Donbas'taki saldırıyı durdurmaktı ama başarılı olamadılar. Ukrayna şu an asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar veriyor," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ