AFP gazetecileri, geçen yıl bir sızıntının yaşandığı El Palito rafinerisinin yakınındaki Puerto Cabello'da, katranlı çamurun plajlara ulaştığını belgeledi. Çevre araştırmacısı Eduardo Klein, X'teki paylaşımında, petrol sızıntısının şu ana kadar 225 kilometrekare alana zarar verdiğini söyledi.

BALIKÇILAR KALDI

Devlet petrol şirketi PDVSA ise durumla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Balıkçı Antonio Giusti AFP'ye yaptığı açıklamada, "Suya açılamadığımız için neredeyse sekiz gündür hiçbir şey yapmıyoruz" dedi. Puerto Cabello açıklarında hala "petrol" olduğunu da sözlerine ekledi.

HAM PETROL DEĞİLDİ!

Geçtiğimiz yıl El Palito rafinerisinde sızıntı meydana geldiğinde yetkililer, bunun ağır ham petrol değil, hidrokarbon, atık su veya atık su deşarjı olduğunu söylemişti.

EKİPMANLAR KÖTÜ

Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Venezuela'nın üretimi; yolsuzluk, kötü yönetim ve ABD yaptırımları nedeniyle on yıldan fazla bir süre önce günlük 3 milyon varilden 2020'de günlük 400 bin varile düştü. Şu anda üretim günlük yaklaşık bir milyon varile geri döndü. Ancak çok sayıda uzman, Venezuela'nın ekipmanlarının kötü durumda olduğunu söylüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ