İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Güney Lübnan'daki Hula bölgesinde Hizbullah teröristlerini vurduk. Ayrıca, Ayta eş Şab ve Hanine bölgelerinde askeri yapıları da vurduk" açıklamasını yaptı. Can kayıplarına ilişkin yorum yapılmadı.

AYRINTI VERMEDİ

Hizbullah, üyelerinin ne zaman, nerede ve nasıl öldüğüne dair ayrıntı vermezken, daha sonra yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin iki savaşçı olduğunu belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Hula'ya düzenlediği saldırıda iki kişinin öldüğünü, Hizbullah'ın ise iki savaşçısının orada hayatını kaybettiğini duyurdu. Çatışmaların sona ermesi beklenmiyor.

İHA'LARLA SALDIRI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü, Lübnan'dan İsrail'in kuzey sınırına düzenlenen insansız hava aracı saldırısında bir İsrail askerinin öldüğünü, biri ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. 45 yaşındaki asker, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Çöl Keşif Taburu'nda görevliydi.

İKİSİ SAVUNMAYI GEÇTİ

Sözcüye göre; Hizbullah'ın işlettiği üslerden patlayıcılarla donatılmış beş İHA fırlatıldı. İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi bunlardan üçünü engelledi, ancak ikisi geçmeyi başardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ