CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya açık ve net bir yanıt verdi. Gazeteci Faruk Aksoy'un "Cumhurbaşkanı adayı mı?" sorusu üzerine Özel, "Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net" dedi.


adasfaf

Özel, bu açıklamasının ardından, "Ben neye adayım biliyor musunuz? Cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP'yi yeniden iktidar yapmaya ve o gece partinin genel başkanı olmaya talibim" şeklinde ekledi. Bu açıklamalar, Özel'in partisinin iktidara gelmesi ve lider olarak rolü hakkında belirgin bir hedef koyduğunu ortaya koydu. 

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu dosyayı canlı  yayında açıkladı! "Bunu ilk kez söylüyorum..." - Haberler

Özel, şunları söyledi:

"Aday değilim. Çok net. Ben daha önce de anlatmıştım, cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve o gece genel başkan olmaya adayım. Bu hiç azımsanacak bir irade, hedef değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 yıllık iktidarını sona erdiren, CHP'li cumhurbaşkanı seçtiren bir genel başkan olan, bu işi başaran ekipte genel başkanlık yapmış biri olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü. Ben teknik direktörüm, 90. dakikada penaltı atılacak. Penaltıyı tüm taraftara belki sorarak, en doğru kararı vererek, en doğrusu kimse ona attıracağım." 

Kaynak: HABER MERKEZİ