Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün gerçekleştirilen Global Liderler Zirvesi'ne bir mesaj yolladı ve açıklamasında "Ulaştırmada biz kara yollarına büyük yatırımlar yaptık. Ama bu ihtiyaç azaldı artık" dedi. 

Mehmet Şimşek mwsajında; "Teknoloji ve inovasyon ekosistemini güçlendirmesinden bahsediyoruz. Bir taraftan sektörel politikalara ihtiyacımız var. Mesela yeni bir sanayi politikası. Enerjide dönüşüm, yani yeşil dönüşüm, tarım, özellikle lojistik ve gıda arzının artırılmasına yönelik yatırımlar.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma, özellikle rekabet gücümüzü artıracak ulaştırma yatırımları. Mesela, ulaştırmada biz kara yollarına büyük yatırımlar yaptık. Ama bu ihtiyaç azaldı artık. Havalimanları, limanlar, bu ihtiyaçların hepsi azaldı. Şimdi bizim tek önceliğimiz var, demir yolu. Ama buradaki en önemli öncelik ne? Tabii ki organize sanayi bölgelerini limanlara bağlamak. Rekabet gücümüzü artırmak ve karbon ayak izimizi azaltmak..." ifadelerini kullandı. 

Ozgur Demirtas Daha Kotusu Gelecek Diyerek Yil Sonunu Isaret Etti 8186

YANIT VERMEDEN DURAMADI

Bunun üzerine yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından Bakan Şimşek'e yanıt verdi. Şimşek'in sözlerini alıntılayan Demirtaş, "Bunu o karayollarını yapmadan önce düşünmeliydik. Ben dahil yüzlerce kişi Türkiye’nin Demiryolu yatırımı yapması gerektiğini söyledi. Ama Karayolları yapımındaki RANT daha tatlı geldi! Neyse zarardan dönülsün bari..." dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY