Bir dönem ’Şakkadanak 10 milyar dolar satırım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım'' sözleriyle dikkat çeken ve 'Şakkadanak Necmettin' olarak anılan Necmettin Batırel, köşe yazısında ’1 yılda ekonomide tarih yazıldı, dünya şapka çıkarıyor, ama hâlâ ülke ekonomisini kötü göstermek için İstanbul’daki hayatın Londra’dan pahalı olduğunu söyleyenler var. Onları oraya göndermek lazım…’ değerlendirmesinde bulundu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ SESSİZ KALAMADI

Özgür Demirtaş, bu değerlendirmeye sesszi kalmadı ve sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Batırel’in yorumunun yer aldığı bir X (Twitter) mesajını alıntılayarak dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Demirtaş, ‘’Türkiye ekonomisinin iyi durumda olmadığını’’ savundu ve madde madde gerekçeleri sıraladı.

Necmettin Batirel Kimdir Kac Yasinda Nereli 17240297 2171 Amp

MADDE MADDE SIRALADI

1) Sizin de savunduğunuz şekilde, Merkez Bankası’nın bütün rezervleri eritildi.

2) Sizin de savunduğunuz şekilde, NAS Ekonomi Politikası diye bir şey adı altında faizler enflasyonun altına indirildi.

3) Sizin de savunduğunuz şekilde, karşılıksız para basıldı.

4) Sizin asla öngöremediğiniz şekilde, enflasyon bu yapılanların sonucunda patlamak ne kelime paramparça ederek patladı..

5) Şimdi geçmişte yapılan hataların diyetini ödüyoruz.

Ozgur Demirtas Casm Cover Iqb9 Cover

'SİZİN YÜZÜNÜZDEN'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Batırel’e seslenerek, ‘’Lütfen ekonomi çok iyi diyerek insanları üzmeyin’’ derken'  'Ekonomi elbette 2025 sonrası toparlanmaya başlayacak ama şu anda çekilen buna acı siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden…' ifadelerini kullandı. 

Muhabir: LİLA OKYANUS