Sosyal medyada viral olan bir paylaşım, özel üniversitede eğitim gören bir öğrencinin devlet üniversitesindeki 1 aylık deneyimlerini gündeme taşıdı. Genç kadın, devlet üniversitesindeki yaşam koşullarından duyduğu hayal kırıklığını “Devlet üniversitesinde şaşırdığım şeyler” başlığıyla paylaştı ve yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde anlattı.

Devlet Üniversitesindeki Şaşırtıcı Deneyimler

Özel üniversitede öğrenim gören [Öğrenci Adı], zorunlu bir program kapsamında 1 ay boyunca devlet üniversitesinde eğitim aldı. Deneyimlerini sosyal medya hesabından paylaşan genç kadın, devlet üniversitesindeki yaşam koşullarını eleştirerek özel üniversitelerdeki imkanlarla karşılaştırdı. Paylaşımında, devlet üniversitesinde karşılaştığı olumsuzlukları ve eksiklikleri “Devlet üniversitesinde şaşırdığım şeyler” notuyla özetledi.

“Özel Üniversitelerde Yeme-İçme İmkanları Çok Daha İyi”

“Ben özel üniversitede okuyordum ve 1 aylığına devlet üniversitesine gittim. Şaşırdığım şeylerden bahsetmek istiyorum çünkü belki üniversite seçiminizde size yardımcı olabilir. Özel üniversitelerde yeme içme imkanları çok daha iyi. Devlet üniversitesinde gözlemlediğim kadarıyla pek fazla bir imkan yok. Yemekhaneler ucuz olabilir ama yemeklerin tadı gerçekten çok kötüydü.”

“Tuvaletler Hijyenik Değil ve Isınma Sorunu Var”

Devlet üniversitesindeki hijyen koşullarını ve ısınma sorunlarını da dile getiren genç kadın, yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle anlattı.

“Tuvaletler konusunda gerçekten büyük bir sıkıntı yaşadım. Tuvaletlerde tuvalet kağıdı yoktu ve sabun da konulmamıştı. Sadece tuvalet değil, tuvaletin bulunduğu tüm koridor da lağım kokuyordu. Ayrıca alafranga tuvaletlerin sayısı azdı. Bir de bence öğrencilerin rahatça çay kahve içebileceği bir alan yoktu. İçerisi gerçekten buz gibi. 

İnsanca Yaşamak Herkesin Hakkıdır

“İnsanca yaşamak, hijyenik ve sağlıklı koşullarda eğitim almak herkesin hakkıdır. Devlet üniversitesindeki bu sorunlar, sadece benim değil, birçok öğrencinin karşılaştığı sorunlar olabilir. Eğitimde eşitlik ve kalite, herkes için temel bir hak olmalı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ