Yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Oytun Erbaş, yine gündeme damga vuran bir iddia ile adından söz ettirdi. Son 15 yıldır otizm üzerine çalıştığını söyleyen Erbaş, "Otizm anne karnında gelişen bir hastalık ve bu durum son yıllarda hızla arttı. Artık her 10 çocuktan 1'inde hiperaktivite ve davranış bozukluğu görülüyor. Bence Z kuşağı otistik bir kuşak. Z kuşağının tanısı otizm." dedi. 

Yy-15

BUNLAR OTİSTİK HAREKETLER

Z kuşağının tekrarlayan davranışlarına vurgu yapan ve örnek veren Erbaş, 'Sabaha kadar bilgisayar oyunu oynayabilirler. Biz buna tekrar edici davranış diyoruz. Aynı tip gıdalar tüketiyorlar ve kısıtlı ilgi alanlarına sahipler. Saçma sapan mesleklerle para kazanmayı düşünüyorlar. Bunlar otistik hareketler.' ifadelerini kullandı.

ANNELERE YÜKLENDİ

Yakın gelecekte her 10 çocuktan 5'inin otizmli olacağını iddia eden Erbaş, "Anneler iş hayatına girdiği için otizm arttı. Çalışan annelerin stresi artıyor, bu da kortizon ve testosteron seviyelerini yükseltiyor. Otizmin en büyük sebebi anne karnındaki testosteron. Ayrıca tüketilen gıdalar ve annenin iş hayatı da otizmin artışında etkili. Endüstriyel hayat bizi mahvetti." dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA