Fisker, pandemi döneminde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle iflasını duyurdu. Şirket, elindeki 3 bin aracı zararına satmayı planlıyor. Mahkemeye yapılan başvuruda, araçların satış onayı istenirken, onay alınması halinde otomobiller 450 bin liradan alıcı bulacak. Fisker, iflasın ardından bu satışla mali zararlarını azaltmayı amaçlıyor.

İçine girdiği ekonomik sıkıntılardan kurtulamayan şirket geçtiğimiz hafta itibarıyla iflas ederken, şirketin elinde bulunan 3 bin otomobili satarak zararının bir miktarını telafi etmeyi amaçladığı öğrenildi. Mahkemeye yapılan başvuruda, 3 bine yakın araç için satış onayı istenirken, mahkemenin onay vermesiyle birlikte söz konusu otomobiller piyasa şartlarının oldukça altındaki fiyatlara satışa sunulacak.

arabafabrika3.jpgFisker'in varlıklarının ise 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Şirketin 20 büyük alacaklısı arasında Adobe, Google ve SAP gibi dev firmalar bulunuyor.

Fisker, envanterinde bulunan 3 bin 231 Ocean SUV model aracını American Lease adlı araç kiralama şirketine 46.25 milyon dolar karşılığında satmayı planlıyor.

460 BİN LİRADAN ZARARINA SATIŞ YAPILACAK

Şirket, her aracı yaklaşık 14 bin dolara (yaklaşık 460 bin TL) elden çıkarmayı hedefliyor. Oysa Fisker, Ocean modelini ilk tanıttığında 70.000 dolara satıyordu. Ekonomik krizin etkisiyle bu fiyat 25.000 dolara kadar düşmüştü.

Araçlardaki bazı sorunlar nedeniyle iflas bayrağını çeken Fisker, mahkemeden bu modelleri düşük fiyatlarla satma izni almayı umut ediyor. Ancak bu konuda nihai kararı yargıç verecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ