İstenmeyen tüy ve kıllar sadece hanımların değil erkeklerin de büyük sorunları arasında yer alıyor. Kişilerde özgüven eksikliğine dahi yol açan istenmeyen tüylerden kurtulmak ise aslında oldukça kolay. Eskiden Osmanlı Devleti döneminde sadece hanedan değil halkın arasındaki kadınlar da istenmeyen bölgelerde çıkan tüy ve kıllardan doğal yollarla kurtulabiliyordu. Şimdi bu yöntemler ise yeniden popüler oldu.

HAMAMLARDA BİLE KULLANIYORLARDI

f5haber.com tarafından derlenen bir içeriğe göre yüz, kol, bacak ya da dudak kenarı gibi bölgelerdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için Osmanlı döneminde hanedan kadınlarının ve hamamlarda kullanılan hamam otu tozunun kullanılması gerektiğini belirtildi. Hamam otu tozu sayesinde istenmeyen tüyler can yanmadan kolaylıkla temizlenir.

Hürrem otu olarak da bilinen bu ot sayesinde ağrısız bir şekilde istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmak mümkün oluyor.

İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMANIN BAŞKA YOLLARI DA VAR

Günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın doğal olmayan yolları da var. Lazer, epilasyon gibi teknolojik seçenekler de kıllardan kurtulmanın seçenekleri arasında. Fakat doğal yöntemler her zaman daha çok tercih ediliyor. işte f5haber.com’da yer alan içeriğe göre tüylerden kurtulmanın diğer doğal yolları:

·         Limon ve tuz: Limon suyu ve tuz, tüylerin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olan doğal maddelerdir. Bir limonun suyunu sıkın ve içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı tüylü bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

·         Şeker ve bal: Şeker ve bal, kıl köklerini tıkayarak tüylerin çıkmasını zorlaştırır. Bir kasede bir yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı balı karıştırın. Karışımı tüylü bölgeye uygulayın ve dairesel hareketlerle ovun. Ardından bol su ile durulayın. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

·         Karbonat ve Türk kahvesi telvesi: Karbonat ve Türk kahvesi telvesi, tüyleri incelterek daha az fark edilir hale getirir. Bir kasede bir çay bardağı karbonat ve bir çay bardağı Türk kahvesi telvesini karıştırın. Karışımı tüylü bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

KAHVE İSTENMEYEN TÜY DÜŞMANIDIR

Vücudunuzda ya da istenmeyen bir bölgenizde çıkan tüylerden kurtulmak için Türk kahvesi ve karbonat da yeterli oluyor.

mynet.com’da yer alan içerikte detaylar şöyle sıralandı:

·         Türk kahvesinden kalan telve: 2 yemek kaşığı

·         Kabonat: 1 yemek kaşığı

Kürün hazırlanışı:

1.       Her gün taze bir Türk kahvesi demleyip için, kahve telvesini biriktirin. Kavanoz veya kapaklı bir kap kullanmak işleri daha da kolaylaştırabilir.

2.       Telve birikimini en az birkaç gün boyunca sürdürün, böylece ihtiyacınız kadar kahve telvesi birikir.

3.       Kullanmak istediğiniz gün geldiğinde, son bir Türk kahvesi daha hazırlayın ve için. Kahve telvesini sulu bir kıvamda bırakın.

4.       Bunu biriktirdiğiniz kahve telvesinin içine ekleyin ve hafif sıvı bir karışım elde edin.

5.       Karışıma karbonatı ekleyin, böylece kum kıvamında bir karışım elde edin.

Türk kahvesi kürünün istenmeyen tüyler için uygulanışı:

Bu kürü uygulamaya başlamadan 1 gün önce ağda ya da epilasyon gibi tüylerinizi kökten alacak bir yöntemle tüylerinizi tamamen temizleyin. Bir gün sonrasında bu karışımı temiz cildinize parmak uçlarınızla peeling yaparak uygulayın. Kahve karbonat kürünü uyguladıktan sonra 5 ila 10 dakika arasında bu şekilde bekleyin.

Bekleme süresine cildinizin hassasiyetine göre karar vermelisiniz. Eğer yüz gibi vücudunuzun daha hassas olan bir bölgesine uygulayacaksanız 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır, kol ve bacak gibi alanlarda ise 10 dakikaya kadar bekletebilirsiniz.

Kaynak: f5haber.com * mynet.com

Derleme: gazeteyaziyor.com.tr

Kaynak: f5haber.com * mynet.com