Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlatmasının ardından İsrail'den de karşılık geldi. Hamas'ın füzelerine karşılık İsrail'den de Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlatıldı. Gazze'ye saldırılar sonucu 198 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 1610 kişinin yaralandığı belirtildi. 

İsrail tarafından yapılan açıklamada ise Hamas'ın saldırılarında 100 İsraillinin öldüğünü, 985'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

İnanılmaz! İsrail’den korkunç görüntüler! İnanılmaz! İsrail’den korkunç görüntüler!

Filistinlilerin İsrail tankını ele geçirdiği o anlar...

Kassam Tugayları, onlarca İsrail askerinin esir alındığını duyurdu. Esir alınanlar arasında yaşlı ve çocuklu kadınların da olduğu görüdlü. İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, "askerlerin ve sivillerin" Hamas tarafından kaçırıldığını doğrularken, net bir rakam vermedi. Filistin, geçmişte de İsrailli savaş esirlerini tutarak Filistinli esirlerin serbest bırakılmasında pazarlık kozu olarak kullanmıştı.

Gazze'de bazı İsrail tankları ele geçirilerek İsrailli askerler rehin alındı.

Yine, yeni, yeniden Recep Tayyip Erdoğan Yine, yeni, yeniden Recep Tayyip Erdoğan


"DÜŞMANA FECİ BİR BEDEL ÖDETECEĞİZ"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı üzerine kabine üyeleri ve güvenlik otoriteleriyle bir toplantı yaptı. İsrail'in sabahtan itibaren "savaşta olduğunu" ifade eden Netanyahu,
"Öncelikli hedefimiz topraklarımıza giren düşman unsurları temizlemek, saldırıya uğrayan yerleşim yerlerinde güvenlik ve huzuru tesis etmek. İkinci olarak Gazze Şeridi içinde düşmana feci bir bedel ödetmek. Üçüncü amacımız diğer cepheleri güçlendirmek. Böylece kimse bir hata içinde bu savaşa katılmasın." dedi.

İsrail’e tek başına kafa tutuyor! İşte Hamas İsrail’e tek başına kafa tutuyor! İşte Hamas

İsrail - Gazze sınırındaki tel örgü, kepçe kullanılarak kaldırıldı.

KIZILHAÇ'TAN ÇAĞRI

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), çatışmaya dahil olan tüm taraflara "uluslararası insani hukuk kapsamındaki yasal yükümlülüklerine saygı duymaları" ve sivillerin ve sağlık çalışanlarının korunmasını sağlamaları çağrısında bulundu.

Komiteden Fabrizio Carboni, ilk raporları ve görüntüleri "son derece korkunç" olarak nitelendirerek, "durum böyle devam ederse, her iki taraftaki siviller de büyük zarar görecek" dedi.

Carboni, "Rehin alma eyleminin gerçekleştirilmesinin veya gerçekleştirilme tehdidinin uluslararası insancıl hukuk uyarınca yasak olduğunu açıkça belirtmek isterim. Savaşçılar da dahil olmak üzere gözaltına alınan herkese insanca ve onurlu bir şekilde davranılmalıdır" dedi.

Türkiye’de bilimin başkenti Eskişehir Türkiye’de bilimin başkenti Eskişehir

Hamas'ın Aksa Tufanı'na karşılık İsrail füzeleri Filistin'de yerleşim yerlerini vurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ