Kadınlar, Kalküta'daki devlet hastanesinde stajyer bir sağlık görevlisinin tecavüze uğramasını ve öldürülmesini kınamak için toplandı. Hindistan, İngiliz sömürge yönetiminin ardından bağımsızlığının 77. yılını kutlarken, on binlerce kadın, vahşeti kınamak için bir araya geldi.

HIZLI ADALET TALEBİ

Çok sayıda kadına, erkekler de destek verdi. Mumlar, pankartlar ve meşaleler tutarak kurban için hızlı adalet talep ettiler. Röportajlarda ve sosyal medyada, birçok kadın, kamusal alanda güvenlikleri için endişelenmek zorunda kaldıklarını belirtti.

TUTUKLAMA YAPILDI

Kurban, 36 saatlik vardiyanın ardından seminer odasında uyuyakalan, RG Kar Tıp Fakültesi'nde doktorluk eğitimi alan 31 yaşında bir kadındı. Meslektaşları büyük yaralar görülen cesedini buldular. Tecavüze uğradığı da tespit edildi. Yerel polis, bir hastane gönüllü çalışanını tutukladı. 

HER 16 DAKİKADA 1 SALDIRI!

Binlerce doktor ve sağlık hizmeti sağlayıcısı, kadınlar için daha iyi koruma talep etmek üzere greve gitti. Protesto gösterisi, yetkilileri harekete geçirmenin ek yolu olarak görüldü. Hindistan'da kadınlara yönelik cinsel şiddet suçları o kadar yaygın ki Ulusal Suç Kayıt Bürosu'nun raporuna göre; 2022'de her 16 dakikada 1 tecavüz vakası kaydedildi.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül