Türkiye, estetik operasyon yaptırmak isteyenler için ilk tercihler arasında yer alıyor. Dolgular, göğüs ve dudak implantları, saç ektirme, diş kaplama gibi birçok estetik dokunuş yaptırmak isteyenler nedeniyle Türkiye'de bir estetik turizmi gelişti. Birçok ülkeden olduğu gibi İngiltere'den de çok sayıda kişi, estetik operasyonlar için 'ucuz maliyet' nedeniyle Türkiye'yi seçiyor. İngiltere'nin doğusundaki  Norfolk kontluğunda yaşayan Melissa Kerr de bunlardan biriydi. Kerr, 2019 yılında Türkiye'ye gelerek Brezilya poposu estetiği oldu. 31 yaşındaki Melissa, özel bir hastanedeki ameliyat sırasında masada kaldı.

SAĞLIK BAKANIYLA GÖRÜŞECEK
İngiltere’de açılan soruşturmayda adli tabip Jacqueline Lake'in kozmetik turizmi için giden kişilere yeterli bilgi verilmediğini söylemesi üzerine  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Maria Caulfiled hükümetin bu meseleyi “ciddiyetle ele alacağını” belirtti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yetkililerin yakın zamanda Türkiye’ye giderek mevkidaşlarıyla görüşecekleri belirtildi.


Öte yandan İngiltere'de, Brezilya poposu ameliyatı kozmetik ameliyatlar içinde en riskli olarak görüldüğü için yaptırılması yasak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ