Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en sadık müttefiklerinden biri olan Ramzan Kadirov’un ölmüş olabileceği iddia edilmişti. Ramzan Kadirov bir video yayınladı ve ölümüyle ilgili söylentileri yalanladı.

Kremlin'in kilit müttefikinin kritik derecede hasta olduğunu öne süren doğrulanmamış haberlerden birkaç gün sonra internette bir videoda göründü. Kadirov'un Telegram hesabına gönderilen bir videoda, Kadirov kendisini belirsiz bir yerde yağmurda yürürken kayda aldı. Bir sonraki videoda ise Kadirov'un perspektifinden çekilmiş gibi görünen çimenli bir yol ve sıra sıra ağaçlar görülüyor. Bugün paylaşılan iki videonun başlığına da Kadirov, "İnternetteki gerçeği yalanlardan ayırt edemeyen herkese temiz havada yürüyüş yapmasını ve düşüncelerini düzene koymasını şiddetle tavsiye ediyorum" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna İstihbarat Dairesi Sözcüsü Andriy Yusov, geçtiğimiz cuma günü ülkesinin yayın kuruluşlarından Ukrinform'a verdiği demeçte, Kadirov'un sağlık durumunun son birkaç gündür çok ciddi olduğunu söylemişti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Anton Gerashchenko ise yaptığı açıklamada, "Bazıları onun çoktan öldüğünü, bazıları durumunun kritik olduğunu ve ciddi böbrek yetmezliği nedeniyle komaya girdiğini veya zehirlendiğini söylüyor" demişti.

Kaynak: Mehmet Kızmaz