İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ile 1 BTÖ'ye katılmak isteyen terör bağlantılı bir kişinin yakalandığını açıkladı. Ayrıca, bu teröristleri taşıyan aracın HDP adına tescilli olduğu ve Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsis edildiği tespit edildi.



Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ağrı İl Jandarma Komutanlığımızca Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik gerçekleştirilen operasyon sonucunda, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ile 1 BTÖ'ye katılmak isteyen terör bağlantılı bir kişi yakalanmış ve tutuklanmıştır. Her iki kişiyi Ağrı'ya getiren araç, HDP adına tescilli olup, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsis edilmiştir. Tutuklanan kişileri, bu milletvekilinin şoförü ile birlikte taşıdığı tespit edilmiştir. Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkında soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir."



 

Bu gelişme, terör örgütleriyle bağlantılı kişilere karşı yürütülen operasyonların önemli bir başarısı olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Haber merkezi