Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne dünyaca ünlü Portekizli Jose Mourinho'nun getirilmesi, Galatasaray ile olan rekabeti daha da derinleştirirken, Mourinho'nun zaman zaman Sarı-Kırmızılı rakipleri hedef alan açıklamaları dikkat çekiyor.

fenerbahce-de-mourinho-dan-yerli-futbolcu-sozleri-ben-ayni-zamanda-turk-futbolu-icin-de-calisiyorum-7511

Son olarak, Alanyaspor maçının ardından Galatasaray’a yönelik bir göndermede bulunan Mourinho, "Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor, diğer takımlar da kart görüyor" şeklinde bir yorumda bulunmuştu. Bu sözler, Galatasaray taraftarları arasında tepkiyle karşılandı.

Teknik Direktörümüz Okan Buruk: "Milli araya moralli giriyoruz" -  GALATASARAY.ORG

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mourinho'nun bu açıklamalarına yanıt verdi. TV 100’e konuşan Buruk, "Mourinho’yu iyi tanıyorum ve onun açıklamalarının amacını biliyorum. Chelsea, Real Madrid ve Roma'da nasıl bir strateji izlediyse, burada da aynı yolu takip ediyor. En güçlü rakibine psikolojik baskı yaparak ekstra gerilim yaratmak istiyor. Ancak, Mourinho’nun bu taktiğine düşmeyeceğim!" dedi. Buruk, ayrıca "Ona gereksiz yere yanıt vermeyeceğim. Herkes kendi işine odaklansın ve kendi takımına konsantre olsun. Eğer gerçekten özlemişsek, 6. haftada bir araya gelip hasret giderebiliriz!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ