Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü Manchester United'la zor bir maça çıkacak. İngiliz ekibini sahasında ağırlayacak olan sarı-kırmızılılar, deplasmanda olduğu gibi evinde de ManU'dan 3 puanı almayı planlıyor. Teknik direktör Okan Buruk, Manchester United'ı çözecek planı yaptı. 

Form yakalayan ve Premier Lig'de son 3 maçta galibiyet alan Manchester United'ın en büyük zaafı savunması. Kritik hatalar yapan stoper ikilisiyle birlikte, hatalı gol yeme konusunda oldukça başarılı olan Onana da kalede olacak. Bu yüzden Okan Buruk, takımına cesur bir oyun oynatarak sürekli pres yaptıracak ve hücum hattında hızlı hamlelerle rakibini hataya zorlayacak. Manchester United'ın stoper ikilisi Maguire ve Lindelöf, Galatasaray'ın hücum hattındaki yüksek temposu karşısında neye uğradığını şaşıracak.

ZAHA'YA ÇOK İŞ DÜŞECEK

Old Trafford'daki maçta fileleri sarsan, Manchester United'ın kabusu Zaha'ya çok iş düşecek. Alanyaspor karşısındaki performansıyla da formuna kavuştuğuna dair sinyaller veren Zaha, ManU karşısında Galatasaray'ın hücum hattındaki en büyük silahı olacak. 31 yaşındaki oyuncunun, Manchester United maçına özel olarak hazırlandığı ve ekstra çalışmalar yaptığı öğrenildi.

HOJLUND'A ÖZEL ÖNLEM 

Öte yandan Galatasaray'ı tedirgin eden bir faktör var. Manchester United'ın 20 yaşındaki golcüsü Rasmus Hojlund. İlk maçta Galatasaray ağlarını 2 kez sarsan futbolcuya karşı Okan Buruk önlem aldı. Galatasaray'da savunmanın gözü Hojlund'da olacak. Danimarkalı futbolcunun gol fırsatı yakalamaması için sarı-kırmızılılar ekstra mücadele edecek.

STOPER BELİRSİZLİĞİ

Öte yandan Galatasaray'da Davinson Sanchez'in sakatlığı, Okan Buruk'un kafasını karıştırıyor. Genç teknik adam, stoperde Abdülkerim Bardakcı'nın yanında Nelsson'u mu, yoksa Kaan Ayhan'ı mı oynatacağı konusunda kararsız. 2-1 kaybedilen Bayern Münih maçında oyuna girdikten sonra yaptığı büyük hatayla gole sebebiyet veren Nelsson, Buruk'u düşündürüyor. 
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY