San Jose State, iddia edilen transseksüel voleybol oyuncusu nedeniyle tartışmalara sürüklendi. Takımının eş kaptanı bile, NCAA'in transseksüel sporcu katılım politikasına karşı açılan federal davaya katıldı.

DİSKALİFİYE EDİLMELİ

Brooke Slusser, iddiaya göre erkek olarak doğmuş ancak şimdi kendini bir kadın olarak tanımlayan takım arkadaşının diskalifiye edilmesini savundu. Slusser, yasal başvuruda oyuncunun topa çok güçlü vurduğunu, bunun San Jose State'e "haksız bir avantaj" sağladığını kaydetti.

GÜVENLİK RİSKİ VAR

Aynı zamanda antrenmanlar ve maçlar sırasında diğer oyuncular için bir güvenlik riski oluşturduğunu savundu. Slusser'ın bu yorumları zaten için için yanan bir tartışmaya benzin döktü. 3 okul takımı, transseksüel olduğuna inandıkları bir oyuncuya karşı sahaya çıkmak yerine hükmen yenilgiyi kabul etti.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Utah Valisi Spencer J. Cox, X'te "Kadınların adil ve güvenli bir şekilde rekabet edebileceği bir alanı korumamız çok önemli. Kadın sporcularımız, NCAA'in kadın sporcuları ve kadın sporlarını koruma sorumluluğunu yerine getirmemesi nedeniyle bu zor sorunla boğuşuyor. NCAA'in bunu ciddiye almasının zamanı geldi" yazdı. Tartışmalara konu olan sporcunun ismi açıklanmadı.
 

Muhabir: Eray Erginbaş