İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart’ta saat 23.50 sıralarında Timur Cihantimur’un lüks otomobille seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, birden fazla kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrasında ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçırılmıştı.


e1

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise “taksirle öldürme ve yaralama” suçundan yakalama kararı çıkarmıştı. Türkiye, mayıs ayında anne ve oğlunun ABD’den iadesini talep etmiş, bu talep sonucunda 14 Haziran Cuma günü ABD’nin Boston kentinde polis tarafından operasyon düzenlenerek ikili yakalanmıştı. Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verilmiş, Türkiye'ye iadesi için ikinci duruşma 1 Temmuz'a ertelenmişti.

Fatih Altaylı'nın 'hayatta mısınız, ses verin' çağrısına Servet Yardımcı’dan yanıt! Fatih Altaylı'nın 'hayatta mısınız, ses verin' çağrısına Servet Yardımcı’dan yanıt!


e2

Timur Cihantimur'un ise yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih ise henüz belirsizliğini koruyor. Son gelişmeler üzerine polis kamerası görüntüleri ortaya çıkmış, görüntülerde ikilinin Boston'da gözaltına alındığı anlarda ellerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ