Amerika’da yaşıyan herhangi birinin 90’lı veya 2000’li yıllarda Netflix’ten DVD kiralamış olmanız kuvvetle muhtemel. Evet platform aslında bir DVD kiralama hizmetinden devşirilerek bugünlere ulaştı. Platform bu sistemi korsan olmadan, “kiralama yöntemi” ile yapıyordu.

DVD ve Blu-Ray teknolojilerinden daha öncesinde VHS kasetler vardı. Bu kasetleri alıp kopyalamak bir hayli zordu. Satın alması da oldukça maliyetli olduğu için birçok bölgede kaset kiralama işi yapan işletmeler ortaya çıktı. Tabi bunların ardından DVD ve Blu-Ray ile tanıştık. Artık bu ürünlerin CD’lere kopyasını almak bir hayli kolay hale geldi. Netflix ise o dönem geleceği düşünerek bir internet platformuna geçiş yapması gerektiğini düşündü. Bu sebeple DVD kiralamanın yanı sıra insanlara ücretli abonelikle internet üzerinden de yayın yapmaya başladı. Zaman geçti takvimler bitti DVD popüleritesi düştü ancak internet yayıncılığının popüleritesi arttı. Netflix bu esnada oldukça iyi bir ticari atılımla en büyükler arasında yerini aldı.

Fakat dünden itibaren DVD kiralama işi yapan Netflix’in faaliyetleri durdu. Abonelerine son bir DVD gönderen Netflix bu durumu bir YouTube videosuyla da ölümsüzleştirdi. Videoda platformun DVD kiralama sistemi, DVD’lerin gönderildiği kırmızı zarflar ve kiralama yapan kişilerin ıslak mendillerle DVD’leri temizlediği anlar görülüyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ