İsrail Cumhurbaşkanı Benyamin Netanyahu, Kudüs’te düzenlenen 37. Dünya Siyonist Kongresi’nde yaptığı konuşmayla şaşkına çevirdi. Milyonlarca Yahudi'nin öldürüldüğü Yahudi Soykırımıyla ilgili Müslümanları suçladı. Alman diktatör Adolf Hitler'in Yahudileri öldürmek değil 'kovmak' istediğini söyleyen İsrail Başbakanı, şu ifadeleri kullandı: "Hitler Yahudileri öldürmek istemiyordu, onları kovmak istiyordu ama bir Müslüman Hitler'i Yahudileri yakmaya ikna etti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin’e giderek ona, ‘Yahudileri sürgün edersen hepsi Filistin’e gelir’ dedi. Hitler, ‘Peki ne yapayım onlara?’ diye sordu. Hüseyni ‘Onları yak’ dedi."


Emin el-Hüseyni kimdir?
Filistinli bir Arap milliyetçisi ve Filistin Mandası'nda Müslüman lider olan Emin el-Hüseyni, 1921-1948 yılları arasında Kudüs başmüftüsü olarak görev yaptı. Aynı zamanda Arap Yüksek Komitesi'nin kurucusudur.

19332ten itibaren Nazilerle yakın ilişkiler kuran Emin el-Hüseyni, 1941'de Berlin'e giderek Adolf Hitler ile görüşerek Yahudileri Filistin'den atmak için yardım istedi. Buna karşılık Almanya için savaşması adına, Müslüman Boşnak ve Hırvat askerlerinden 13. SS Waffen Dağ Tümeni "Handschar" adlı bir tümen oluşturdu. 

Editör: Elif Kızılçay