Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, fenomen Neslihan ve eşi İnanç Güngen, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı.

Soruşturmanın Detayları

Başsavcılık, ülke genelinde 50 güzellik salonu işleten Güngen çiftinin, sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfsız kişilere iş yeri açma imkanı sağladığını tespit etti. Bu süreçte, çiftin dolandırıcılıktan elde ettiği gelirleri diğer bayilerle yapılan anlaşmalar sırasında akladığı belirlendi.

Şikayetler ve Suçlamalar

Güngen çiftine yönelik, yönetmeliklere aykırı ürettikleri cihazlar nedeniyle 44 ayrı "taksirle yaralama" suçlaması ve benzer içerikli 746 şikayet bulunuyor. Ayrıca, franchaiselara sahte belgeleri 20 bin TL'ye sattıkları ve MEB ile Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlarla yapılan yazışmalarda belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi gözaltına alındı

Gözaltılar ve Tutuklamalar

Yapılan operasyonlarda, aralarında Neslihan ve İnanç Güngen’in de bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla ele geçirilen şüphelilerin hesap hareketlerinin toplam hacminin 1,5 milyar TL olduğu tespit edildi. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Güngen çiftinin de bulunduğu 17 şüpheliyi tutuklarken, 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mali Soruşturma 

Soruşturma kapsamında bir vergi müfettişinin, Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme talebinde bulunduğu da ortaya çıktı ve müfettiş hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulurken, toplam 43 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturma derinleştikçe, Güngen çiftinin dolandırıcılık ve sahtecilik faaliyetlerine dair daha fazla ayrıntı ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA