Galatasaray'da Victor Nelsson kazan kaldırdı. Son 3 maçta formasından uzak kalan Danimarkalı stoper, ayrılık sinyali verdi. Sözleşme uzatma görüşmelerine devam etmediğini ve İstanbul'da yedek kulübesinde kalmak için bulunmadığını belirtti. Ancak Victor Nelsson'dan formayı kapan Davinson Sanchez'i şu anki performansıyla yedek kulübesinde bırakacak birisinin olmadığını istatistikler ortaya koyuyor. İşte Davinson Sanchez'in kısa sürede başardıkları...

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HAFTANIN OYUNCUSU

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta mücadelesinde Manchester United'ı 3-2 mağlup eden Galatasaray'ın stoperi Davinson Sanchez, haftanın oyuncusu oldu. Davinson Sanchez, stoper olmasına rağmen 2 asist yapmayı başardı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine girdi. 

Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında Comparisonator Yapay Zeka İndeks puanlarına göre en iyi performans gösteren oyuncular şu şekilde oldu:

1- Davinson Sanchez – 797
2- Osman Bukari – 750
3- Sheraldo Becker – 727
4- Danylo Sikan – 726
5- Jordan Teze – 712

ABDÜLKERİM BARDAKCI'YI KESMEK DE ZOR

Abdülkerim Bardakcı ise Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en fazla ikili mücadele kazanan oyuncular arasında yer aldı. Sıralamada 36 ikili mücadele kazanma ile birinci olan Sacha Boey da Galatasaray forması giyiyor. Abdülkerim Bardakcı ise 27 ikili mücadeleden zaferla ayrılmasını bildi. 

Ayrıca bu sezon Abdülkerim Bardakcı, birçok defansif aksiyonda lider durumda. Fenerbahçe'nin stoperi Alxander Djiku'yu birçok istatistikte geride bırakmış durumda olan Abdülkerim Bardakcı'nın da hem yerli kontenjanı hem de performansı nedeniyle takımdan kesilmesi zor gözüküyor.

NELSSON KIZGINLIĞINI ANLATTI

İlk 11'de oynamadığı için kızgın olan Victor Nelsson, ''Manchester United maçında oynamadığım için çok kızgındım. Hayal kırıklığına uğramıştım. Son üç maçtır yedek kulübesindeydim. Bu beni çok şaşırttı. Siz dışarıdan görüyorsunuz ama ben içindeyim. En çok şok olan, kızgın olan ve tükenmiş olan benim. Özellikle Manchester United maçında oynamak isterdim ama ilk 11'de değildim. Son milli takım kampından bu yana garip şeyler oldu. Yeni bir kulüp 'Sizin için oynayabilir miyim?' diyemezsiniz. Biraz daha uzun sürecek ama teknik direktör Okan Buruk'la ve Erden Timur'la bazı görüşmeler yaptım. Tüm saygımla söylüyorum, Galatasaray'da oynamazsam ne yapacağım çok açık. İstanbul'da futbol oynamak için yaşıyorum ve oynamazsam başka bir yer bulmak zorundayım. Bu kesin! Yedek kulübesinde oturmayı sevmiyorum.'' şeklinde konuştu.

SÖZLEŞME UZATMAYACAK

Galatasaray ile olan sözleşmesini uzatmayacağını açıklayan Victor Nelsson, ''Sözleşme görüşmelerim devam etmiyor. Son milli takım kampından sonra sözleşme uzatmayacağımı ilettim. Görüşmeler vardı ve neredeyse anlaşmıştık, ardından biraz daha düşündüm ve sözleşme uzatmayacağımı söyledim. Sözleşmemin bitmesine 3 yıl var ve 1 yıl daha uzatmak istemedim.'' dedi.
 
''Sözleşme uzatmadığın için mi yedek bırakıldın?'' sorusuna ise, ''Bilmiyorum. Bu teknik direktör Okan Buruk ve üst düzey yöneticilere sormanız gereken bir soru. Okan Buruk, takımdan sorumlu. Maçları kazanmak için en iyi oyuncularını yedek kulübesine koyabiliyor.'' şeklinde cevap verdi.
 

Editör: Orhan Duman