ABD seçimlerinin ardından dolar kuru 33 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu gelişme, yatırımcılar arasında büyük bir merak uyandırdı. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kurundaki olası senaryoları değerlendirerek önemli uyarılarda bulundu. Zelyut, dolar kurunun 50 liraya kadar çıkabileceğini belirterek, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dolar kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan ekonomist Evren Devrim Zelyut, tarihi rekoru işaret etti.

Yatırımcılar, sahip oldukları varlıkları artırmak için çeşitli yatırım alanlarına yöneliyor. Dolar/TL kurundaki stabilitenin ardından faiz oranları yatırımcılar için daha çekici hale geldi. Ancak, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, rekor seviyeye ulaşılması için olası bir senaryoyu açıkladı.

FAİZ ARTIŞI DOLAR KURUNU SABİTLEDİ

Merkez Bankası, politika faizini %50'ye yükselterek tarihi bir rekora imza attı. Yüksek enflasyonla mücadelede önemli bir adım olan bu faiz artışının bir diğer amacı da dolar kurundaki yükselişi durdurmaktı. Enflasyonda yaşanan düşüşle birlikte dolar kuru da iki aydır sabit kalıyordu.

DOLAR YÜKSELDİ

Ancak ABD seçimlerinin etkisiyle dolar kuru 33 TL seviyesine kadar yükseldi. Dolar/TL kurundaki bu gelişmenin ardından gelecekte neler olacağı merak konusu. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kurundaki olası senaryoyu işaret ederek önemli bir uyarıda bulundu.

“BU OLURSA 50’YE YOLCULUK BAŞLAR”

Zelyut, iki kritik noktaya dikkat çekerek, “Ekim veya kasım ayında enflasyon gerçekten düşecek mi? İkinci olarak, Cevdet Akçay görevde kalacak mı? İlk domino taşı Cevdet Akçay’ın görevden alınması olur. Bu durum dolar kurunu 39 ve 42 TL seviyelerine çıkaracak. Ancak bu taş devrilirse, kur 42'yi aşar ve 50'ye doğru bir yolculuk başlar" dedi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

ABD Doları: 32,89 (Alış) - 32,99 (Satış)
EURO: 35,70 (Alış) - 35,81 (Satış)
STERLİN: 42,26 (Alış) - 42,48 (Satış)

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ