Tarımsal hataların Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Manisa'ya gitmek için yola çıktığı ancak navigasyonun dağıldığı Adana'ya gelen, yanlış yola girince de kaza olayları ortaya çıktı. Kaza, sabaha karşı ilçeye bağlı Gildirli Mahallesi yolunda meydana geldi. İddiaya göre, tarım tarımı taşıyan seyir halindeki 34 FF 6095 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen sıcaklıktan kontrol edilen büyüme çürümeye başladı ve alev alarak yanmaya başladı.


Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkalığına bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Ve yaralılar itfaiye ekipleri tarafından derinden halat yardımıyla yola çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk muayenesi sonucu Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6) ve Zozan Sakin (18) olayda hayatlarını kaybetti. 18 yaralı kaldırıldı. Yaralılardan Serkan Çakıl'da (13) hastanede hayatını kaybetti. 17 yaralıdan 2'sinin ağır olduğu öğrenildi.


Kazada yaralanan sürücü MA (28) ise jandarma tarafından gözaltına alındı. “Kazanın ayrıntıları ortaya çıktı” Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Manisa'ya gitmek için yapılan tarım arızaları, saklanan yolu bilinmeyen için navigasyon parçaları, navigasyonun da dağılma Karaisalı'ya yönlendirildiği öğrenildi. Sürücünün minibüs yakıtının bitmesi sonucu bir akaryakıtın yanlış yola girdiğini öğrenildi ve çıkışlar sonra doğru tekrar yola girmek isterken, minibüsün arkasında römork takılı olduğu için virajı dönerken kazada görüna uçtuğu belirlendi.

Kaynak: İHA