İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde uyuşturucu madde imalatçıları ve satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen “NARKOÇELİK-22operasyonlarının detaylarını paylaştı. Operasyonlarda 663 kg uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin kök kenevir ve skunk ile 436 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. 157 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, 56’sının tutuklandığını, 43’ünün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz."

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, 282 ekip ve 846 jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye'de düzenlenen operasyonlarda büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi ve çok sayıda kişi tutuklandı.

Öne çıkan bazı illerdeki operasyon sonuçları ise şöyle:

  • Diyarbakır: 374 kg esrar, 3 milyon 400 bin kök kenevir, 50 bin kök skunk ele geçirildi. 5 zehir taciri yakalanıp tutuklandı.
  • Antalya: 13.75 kg skunk, 2 kg metamfetamin, muhtelif miktarda uyuşturucu hap ve kök kenevir ele geçirildi. 33 sokak satıcısından 10’u tutuklandı, 21’i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
  • Manisa: Muhtelif miktarda esrar, uyuşturucu hap, metamfetamin, skunk ve kök kenevir ele geçirildi. 33 sokak satıcısından 7’si tutuklandı, 4’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
  • Van: 101 kg esrar, 16 kg eroin, 21 kg metamfetamin ve 1980 uyuşturucu hap ele geçirildi. 3 zehir tacirinden 1’i tutuklandı, 1’i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
  • Ağrı: 59 kg metamfetamin, 13 bin 180 uyuşturucu hap ele geçirildi. 4 zehir tacirinden 1’i tutuklandı, 1’i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
  • Hatay: 393 bin 720 uyuşturucu hap, 2 kg metamfetamin ve 600 gr esrar ele geçirildi. 4 zehir taciri tutuklandı.
  • Aydın: 2340 uyuşturucu hap ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 42 sokak satıcısından 8’i tutuklandı, 10’u adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonları gerçekleştiren jandarma ile gümrük muhafaza ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek operasyonlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA