Seçimlere az bir süre kala İstanbul’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen İTO Başkan Adayı Murat Kalsın, “Güçlü bir ekonomi için adayım” dedi.



İTO üyeleri olarak odaya ve ülkeye hizmet etmek için el ele verdiklerini belirten Murat Kalsın, seçim süreciyle ilgili bilgilendirme yaparak neden aday olduğunu açıkladı.



Murat Kalsın, “Güçlü bir ekonomi, güçlü bir Türkiye hedefi için devletimize, milletimize ve İstanbul iş dünyasına destek olmak, ülke ekonomimize güç katacak bir İTO yönetimi oluşturmak için” İstanbul Ticaret Odası başkanlığına aday olduğunu belirtti.



 

MURAT KALSIN KİMDİR?

GMK Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Kalsın, 1988 -2000 yılları arasında ABD, Avrupa ve Türkiye’de başta tekstil, enerji ve gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırımlar yaptı. 2001 itibariyle Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Kalsın, tekstil ve teknoloji alanında ihracat faaliyetlerini de sürdürdü. 2018 yılında tüm faaliyetlerini GMK Group çatısında topladı.

İş hayatının yansıra sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Kalsın, 2013- Mart 2018 döneminde İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Başkanlığı’nı da yürüttü. Bu dönemde aynı zamanda İstanbul Teknopark yönetim kurulu ve icra kurulu üyeliği, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanlığı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı, DEİK Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanlığı yaptı.1966 yılında Muş’ta doğan Murat Kalsın, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Eğitimini Georgetown Üniversitesi İşletme yüksek lisans programında sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası olan Kalsın İngilizce ve Almanca bilmektedir

(Senay Güncavar)

Editör: Ahmet Rıdvan Elitez