Yaklaşık 30 yıldır Türk halk müziğini icra eden Özdemir, yakın arkadaşı olan Caddebostan Mahallesi Muhtarı Nihal Cengiz ile önceki Suadiye Mahallesi Muhtarı Emel Perk Afacan'ın önerisi ve desteğiyle 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar adayı oldu. 2 çocuk annesi Özdemir, tek aday olarak girdiği seçimde, yaklaşık 36 bin nüfuslu mahalleden 30 bine yakın oy aldı. Muhtarlıkta 6. ayını dolduran Özdemir, kısa sürede Suadiye sakinlerinin sevgisini kazandı.

SAHNELERDEN MUHTARLIĞA

Hilal Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla müzisyenlikten muhtarlığa geçiş sürecini anlattı. Koronavirüs salgını ve 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Caddebostan Mahallesi Muhtarlığındaki yardım kampanyalarında gönüllü çalıştığını anlatan Özdemir, o dönemin kendisi için bir nevi muhtarlık stajı olduğunu söyledi.

SEÇİMDE EV EV GEZDİM

Yaklaşık 36 bin nüfuslu mahallede 30 bine yakın oy alarak seçilmekten gurur duyduğunu ifade eden Özdemir, "Sevilmek çok güzel bir duygu. Demek ki sanatçı olarak bu anlamda çok doğru işler yapmışım. Seçim çalışmalarında ev ev gezdik. Bu süreçte çocuklarım ve ablam ile önceki muhtarımız sevgili Emel Hanım da çok yardımcı oldu ve beni destekledi." diye konuştu. Hilal Özdemir, görev yaptığı Suadiye'nin son zamanlarda kentsel dönüşümün fazla yapıldığı eski ve sakin bir mahalle olduğunu kaydetti. 

Kaynak: AA