Motilium, Türkiye'de sık kullanılan ilaç türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kas gevşetici kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Motilium nedir?, Motilium nasıl kullanılır?, Motilium ne işe yarar?, Motilium yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Motilium ilacı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

MOTİLİUM NEDİR?

İlk olarak Motilium nedir? sorusunun cevabını verelim. Etkin maddesi domperidon olan ve 10 mg film tablet şeklinde Motilium, bulantıya karşı kullanılan bir ilaç türüdür. Paketi 21 film tablet içermektedir. Erişkinlerde ve çocuklarda mide bulantısı ve kusma durumlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

MOTİLİUM NE İŞE YARAR?

Motilium'un tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Motilium ilacı şu hastalıkların tedavisinde kullanılır;

* Mide ve bağırsak hareketlerini artırarak düzenlerler,

* Midenin boşalmasını kolaylaştırır ve midenin geriye yemek borusuna doğru faaliyet göstermesini engeller,

* Mide bulantısı ve kusmayı engeller.

MOTİLİUM NASIL KULLANILIR?

Motilium ilacının nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. Doktor tavsiyesi dışında kullanmamanız gereken Motilium'un nasıl kullanıldığının detaylarını maddeler halinde sıraladık. İşte Motilium ilacının kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Yemeklerden sonra alındığında ilacın emilimi bir miktar geciktiği için Motilium'u yemeklerden önce almanız gerekmektedir.

* Motilium'u yedi günden fazla kullanmayınız.

* Tabletleri su ya da diğer sıvılarla alınız. Tabletleri çiğnemeyiniz.

* Olağan doz, eğer mümkünse yemeklerden önce, günlük üç defaya kadar 1 tablettir. Günde 3
tabletten fazla almayınız.

MOTİLİUM YAN ETKİLERİ 

Her ilacın bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Mutlaka doktor tavsiyesinde kullanılması gereken Motilium ilacının yan etkilerini kullanmadan önce kontrol etmenizde fayda var. İşte Motilium'un yan etkileri:

* Yüzde, kollarda ya da bacaklarda istemsiz hareketler, aşırı titreme, aşırı kas kasılması
ya da kas spazmı, 

* Kalp ritm bozuklukları,

* Kaşıntı, kızarıklık, bayılma,

* Nefes alma zorluğu,

* Nöbetler, 

* Deri döküntüsü.

Editör: Orhan Duman