İbucold C, Türkiye'de sık kullanılan ilaç türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kas gevşetici kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. İbucold C nedir?, İbucold C nasıl kullanılır?, İbucold C ne işe yarar?, İbucold C yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve İbucold C ilacı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

İBUCOLD C NEDİR?

İlk olarak İbucold C nedir? sorusunun cevabını verelim. Etkin maddesi ibuprofen olan İbucol C, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere saip nonsteroid bir ilaçtır. Nonsteroid ilaçlar, iltihaplanmaya neden olan hormonlar olan prostaglandinlerin üretimini engelleyerek çalışırlar. Etkin maddenin yanında 300 mg da C vitamini içerdiği bilinmektedir.

İBUCOLD C NE İŞE YARAR?

İbucold C'nin tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. İbucold C ilacı şu hastalıkların tedavisinde kullanılır;

* Grip ve soğuk algınlığına bağlı burun tıkanıklığı,

* Ateş ve baş ağrısı,

* Hafif vücut ağrıları

Ayrıca ağrı kesici, ateş düşürücü, iltihap giderici, burun tıkanıklığını açıcı etkilerinin yanında önemli miktarda C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini desteklemektedir.

İBUCOLD C NASIL KULLANILIR?

İbucold C ilacının nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte İbucold C ilacının kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, başlangıç dozu olarak 2 tablet ve eğer gerekli ise her 4-6 saatte 1-2 tablet şeklinde bir miktar su ile birlikte kullanılmalıdır.

* Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır.

İBUCOLD C YAN ETKİLERİ 

Her ilacın bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Mutlaka doktor tavsiyesinde kullanılması gereken İbucold C ilacının yan etkilerini kullanmadan önce kontrol etmenizde fayda var. İşte İbucol C'nin yan etkileri:

* Sinirlilik, 

* Uykusuzluk

* Baş ağrısı,

* Baş dönmesi,

* Bulantı, 

* Kusma, 

* İshal,

* Karın ağrısı.

Editör: Orhan Duman