Suriye'nin Rumeylan bölgesinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK/YPG'nin sözde ağır silah ve savunma sanayi sorumlusu "Hayri Serhat" kod adlı Fahrettin Tolun, Türk güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Tolun, örgüt içinde İran, Irak ve Suriye'de sorumlu düzeyde silahlı faaliyetlere liderlik ediyordu. MİT'in anlık istihbaratları doğrultusunda gerçekleştirilen nokta operasyonla terörist etkisiz hale getirildi.

Hayri Serhat kod adlı Fahrettin Tolun, 1992’de terör örgütüne katıldı. Birçok silahlı faaliyet yürüttü. Türkiye, İran ve Irak kırsalında çeşitli alanlarda sorumlu düzeyde bulundu. Tolun, 2019’da Suriye’ye geçti ve örgütün sözde ağır silah ve savunma birimi sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

Örgütün Türkiye'ye yönelik eylemlerinde kullandığı silahlardan sorumlu olan Tolun hakkında Interpol tarafından oluşturulan ‘Kırmızı Bülten’in yanı sıra Iğdır ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından da “terör amaçlı örgüte üye olma” suçundan oluşturulan dosya kayıtları bulunmaktaydı.
 

Kaynak: İHA